Sposób przygotowania:
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozbić tłuczkiem. Kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Kiełbasę i boczek pokroić w słupki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Posolić i pozostawić na ok. 20 min. Rozbite płaty posolić, popieprzyć i posypać majerankiem. Położyć na nich kapustę i na przemian ułożyć słupki boczku i kiełbasy. Na wierzch położyć zmożoną cebulę. Płaty zwinąć i obwiązać bawełnianą nitką. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Obsmażyć na nim rolady z wszystkich stron na złoty kolor. Podlać niewielką ilością wody i dusić ok. 1 godz. uzupełniając wodę w miarę parowania. Gotowe rolady wystudzić i usunąć z nich nitkę. Ponownie podgrzać. Powstały sos zagęścić mąką rozbełtaną niewielką ilością wody. Podawać z ziemniakami z wody, pyzami drożdżowymi lub kaszą. Jako dodatek doskonale komponują się zasmażane buraczki lub ogórek kiszony.
evita0007
Natala1210
keri
Podpowiedzcie mi jak najprościej podgrzać po wystudzeniu?