Sposób przygotowania:
Rolady wieprzowe Eli z bobem
Bób umyć,zalać osolonym wrzątkiem i gotować kilka minut do miękkości. Ugotowany bób odcedzić,przelać zimną wodą i obrać ze skórek. Obrany bób drobno posiekać. Pomidory wyjąć z oleju na sitko i odsączyć. Cebule obrać z łupinek i drobno posiekać. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Sznycle rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty,oprószyć solą,pieprzem i posmarować musztardą. Na sznyclach rozłożyć posiekany bób i na nim suszone pomidory. Rolady ciasno zwinąć i owimąć plastrami boczku. Rolady obwiązać nićmi kuchennymi. W rondlu rozgrzać olej,włożyć rolady i obsmażyć ze wszystkich stron. Do rolad dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć razem aż cebula się zeszkli. Do mięsa dodać sos sojowy,sos chili,paprykę słodką,podlać wodą i dusić do miękkości rolad. Co jakiś czas podlewać wodą. Gotowe rolady wyjąć z rondla,odłożyć na chwilę i usunąć nici. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!