luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Rolady wolowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Rolady, kluski i czerwona kapusta, wspanialy niedzielny lub swiateczny obiad.

Rolady wolowe

Składniki:

Rolady wolowe

 

  • 3 platy miesa wolowego na rolady
  • 2 cebule
  • 100 gram boczku wedzonego
  • 3 ogorki kiszone
  • 3 lyzeczki musztardy
  • sol, pieprz, maggi
  • maka pszenna
  • bulion w proszku

Sposób przygotowania:

Rolady wolowe
Boczek wedzony, cebule i ogorki kiszone pokroic w kostke. Mieso posolic, posmarowac musztarda. Na kazda rolade klasc pokrojony bocze, ogorek i cebule. Popieprzyc i zwijac w rolade. Pomoc sobie nitka lub szpikulcami do rolad. Mieso klasc na rozgrzany tluszcz, obrumienic z kazdej strony i nastepnie podlac goraca woda wymieszana z bulionem w proszku. Dusic pod przykryciem, az beda miekkie. Gotowe wyciagnac, a sos zagescic maka wymieszana z woda. Ja podalam z kluskami i kapusta czerwona.