goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Rolady z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tym razem bardzo oryginalna odsłona rolad, z kiszoną kapustą.

Rolady z kiszoną kapustą

Składniki:

Rolady z kiszoną kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Rolady z kiszoną kapustą
Mięso oczyszczamy, osuszamy, nacieramy przyprawami. Cebulę siekamy i podsmażamy. Dodajemy do niej pokrojoną drobno kapustę kiszoną, podlewamy całość wonem i dusimy około 20 minut, doprawiamy do smaku. Powstały farsz nakładamy na plastry mięsa i rolujemy. Spinamy wykałaczkami. Roladki obsmażamy na tłuszczu, podlewamy bulionem i dusimy około 10 minut. Roladki wyjmujemy, a powstały sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Doprawiamy sos do smaku.

Tagi:

kapusta