luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Rolady z miesa wieprzowego

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Rolady wieprzowe robie identycznie jak z miesa wolowego. Najlepiej smakuja z kluskami i kapusta.

Rolady z miesa wieprzowego

Składniki:

Rolady z miesa wieprzowego

 

  • 4 plastry miesa wieprzowego
  • 2 ogorki kiszone
  • 2 cebule
  • 4 plasterki boczku wedzonego lub kielbasy
  • musztarda
  • sol,pieprz
  • bulion w proszku, maggi
  • maka pszenna

 

Sposób przygotowania:

Rolady z miesa wieprzowego
Cienkie plastry miesa posolic i posmarowac musztarda. Ogorki, cebule i boczek lub kielbase pokroic na male kawalki i rozlozyc rownomiernnie na miesie. Popieprzyc, zrolowac i spiac szpikulcami do rolad. Obsmazyc na rozgrzanym tluszczu i gdy nabiora koloru zalac 1 szklanka wody z dodatkiem bulionu w proszku. Dusic pod przykryciem az beda miekkie. Sos przyprawic do smaku i zagescic maka pszenna rozpuszczona w wodzie.