Sposób przygotowania:
Rolady z ryby
Nadać filetom kształt prostokątów, odcinając nierówne boki. Obrzynki zmielić. Warzywa obrać, opłukać, marchewkę, pietruszkę, seler i 1 cebulę zalać 1 l wody, gotować 30 minut, przecedzić. 1 cebulę posiekać, 2 jajka ugotowane na twardo, obrać i posiekać. Wymieszać zmieloną rybę z cebulą, tartą bułką, posiekanymi jajkami, pokrojonymi w plasterki korniszonami i surowym jajkiem. Doprawić farsz i posmarować nim połowę filetów ułożonych na folii aluminiowej. Przykryć farsz pozostałymi filetami i owinąć ściśle filią Roladę ułożyć w garnku i zalać wywarem. Gotować 30 minut odwinąć z folii, pokroić w plastry i podawać. Roladę można piec 30 minut w temperaturze 200 st.C.