Rolady z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polecam Rolady z ryby;-)))

Rolady z ryby

Składniki:

Rolady z ryby

 

  • 1 kg filetów z ryby (sandacza, łososia)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 2 cebule
  • 50 g tartej bułki
  • 3 jajka
  • 50 g korniszonów
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rolady z ryby
Nadać filetom kształt prostokątów, odcinając nierówne boki. Obrzynki zmielić. Warzywa obrać, opłukać, marchewkę, pietruszkę, seler i 1 cebulę zalać 1 l wody, gotować 30 minut, przecedzić. 1 cebulę posiekać, 2 jajka ugotowane na twardo, obrać i posiekać. Wymieszać zmieloną rybę z cebulą, tartą bułką, posiekanymi jajkami, pokrojonymi w plasterki korniszonami i surowym jajkiem. Doprawić farsz i posmarować nim połowę filetów ułożonych na folii aluminiowej. Przykryć farsz pozostałymi filetami i owinąć ściśle filią Roladę ułożyć w garnku i zalać wywarem. Gotować 30 minut odwinąć z folii, pokroić w plastry i podawać. Roladę można piec 30 minut w temperaturze 200 st.C.