szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Rolmopsy wg szpileczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne rolmopsy domowej roboty

Rolmopsy wg szpileczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolmopsy wg szpileczki

 

Sposób przygotowania:

Rolmopsy wg szpileczki
Filety śledziowe namoczyć w zimnej wodzie i trzymać w niej ok godziny. Po tym czasie osuszyć, rozłożyć na płasko i obsypać gorczycą. Ogórki pokroić na świartki, długośc dopasować do szerokości filetów. Cebule obrac i pokroić w półplasterki. Na każdym filecie ułożyc kawałek ogórka i cebuli, zwinąć w rulonik i spiąć dwiema wykałaczkami. Każdy rulonik przeciąć na poł między wykałaczkami tworząc 2 ciensze rolmopsiki. Rolmopsy włożyc do słoika, dołozyc również reszte pokrojonej cebuli, która nam zostala. Do garnka wlać szklanke wody, dolac ocet, wrzucic ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Całość zagotować, nastepnie ostudzić, a po ostygnięciu zalać rolmopsy w słoiku. Zakręcic słoik i wstawić na conajmniej dobę do lodówki.
Rolmopsy wg szpileczki
Wymoczone śledzie rozkladamy na plasko i posypujemy gorczyca
Rolmopsy wg szpileczki
Ogórki kroimy na cwiartki, a cebule na polplasterki
Rolmopsy wg szpileczki
Na filecie kładziemy ogórka i cebule i zwijamy w rulon
Rolmopsy wg szpileczki
Przecinamy miedzy wykalaczkami tworzac 2 rolmopsiki