Sposób przygotowania:
Rolowany brzuch z owocami
Brzuch umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Czosnek obrać, i przecisnąć przez praskę i wraz z połową ilości sosu sojowego, curry, pieprzem natrzeć zewnętrzną część brzucha. Natomiast od wewnętrznej strony rolady natrzeć ją drugą połową sosu z pieprzem curry i cynamonem. Odstawić do lodówki. W tym czasie przygotować nadzienie. Suszone owoce pokroić na małą kostkę. Jeśli mamy świeżego ananasa obieramy go i też kroimy w kostkę. Mieszamy owoce razem. Wyjmujemy mięso z lodówki, rozkładamy na desce i nakładamy równomiernie owoce. Następnie zwijamy roladę i związujemy, by się nie rozeszła podczas pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 220 C przez 60 - 70 minut. Podczas pieczenia dość często obracamy roladę, by równomiernie się upiekła. Pod koniec pieczenia zmniejszamy temperaturę do 140 C i pieczemy jeszcze 10 minut. Po upieczeniu odczekać aż przestygnie i ją odwiązać. Chrzan w miseczce mieszamy z miodem. Podawać na zimno lub na gorąco z sosem chrzanowo - miodowym.
marietta