kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

rondel na ludowo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wychodzi najlepszy kiedy podczas gotowania nie odkrywamy rondla

rondel na ludowo

Składniki:

rondel na ludowo

 

  • kilogram wołowiny
  • 250 gram cebuli
  • 600 gram ziemniaków
  • 30 gram koncentratu
  • 150 gram pietruszki, selera, marchwi
  • 20 gram czosnku
  • 150 gram pomidorów
  • 0,5 litra wina
  • 2 listki laurowe

 

Sposób przygotowania:

rondel na ludowo
mięso pokroić w plastry, ziemniaki na ćwiartki a cebule w duże kawałki. marchew, seler, pietruszkę pokroić w plasterki czosnek pokroić w drobne plasterki a pomidory w duże kawałki. warzywa posypać vegetą przyprawami i wymieszać. układać w garnku na przemian warstwy warzywa i mięso. na wierzchu ułożyć pomidory i polać wszystko winem rozprowadzonym z koncentratem pomidorowym i wodą. gotować na gazie a następnie włożyć do piekarnika by się wolno gotowało ok 3 godzin. podawać gorące.

Tagi:

wołowina