Sposób przygotowania:
Ropucha w dziurze
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, jajka i mleko a następnie dobrze mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Odstawiamy na 30 minut. Do żaroodpornego naczynia wlewamy olej i układamy w nim kiełbaski. Wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i trzymamy naczynie w piekarniku,aż kiełbaski się lekko przypieką Wówczas wyciągamy naczynie z piekarnika i zalewamy kiełbaski naszym ciastem. Wrzucamy suszone pomidory. Wkładamy wszystko do piekarnika i pieczemy około 30-40 minut. Ciasto, mimo,że nie zawiera proszku do pieczenia, pod wpływem wysokiej temperatury ładnie nam urośnie i smakowicie zbrązowieje. Podajemy gorące .Anglicy podają tę potrawę z sosem, ja jednak uwielbiam w takim najprostszym wydaniu.
![Ropucha w dziurze Ropucha w dziurze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ropucha-w-dziurze-70548.jpg)
![Ropucha w dziurze Ropucha w dziurze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ropucha-w-dziurze-70549.jpg)
![Ropucha w dziurze Ropucha w dziurze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ropucha-w-dziurze-70550.jpg)