goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Rosół drobiowy z lubczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rosół wyszedł wyjątkowo pachnący i smaczny

Rosół drobiowy z lubczykiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rosół drobiowy z lubczykiem

 

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowy z lubczykiem
Oczyszczone mięso wraz z oczyszczonymi warzywami (marchewką, pietruszką i selerem) wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie i 2-3 liście laurowe, zalewamy wodą. Gotujemy na minimalnym ogniu. W czasie gotowania zbieramy powstałe "szumy". Solimy. Następnie dodajemy do wywaru podpaloną na gazie cebulę, liście kapusty, kawałek oczyszczonego pora,ząbki czosnku i zieleninę. Rosół podajemy z makaronem.
Rosół drobiowy z lubczykiem
Do ragnka wkładamy mięso, oczyszcozną włoszczyznę i zalewamy je wodą
Rosół drobiowy z lubczykiem
Do rosolu dodajemy podpaloną na gazie cebulę wraz z zieleniną