katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Rosół na kościach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Miała być pomidorowa ale okazało się że mam braki czegokolwiek pomidorowego i wyszedł z konieczności rosół. Ale i tak było smacznie.

Rosół na kościach

Składniki:

Rosół na kościach

 

Sposób przygotowania:

Rosół na kościach
Kości myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Gotujemy oczywiście na małym gazie. Dodajemy do garnka obraną marchew i przyprawy. Zieleninę płuczemy i dorzucamy do rosołu. Trochę solimy i dodajemy opieczoną na suchej patelni cebulę.

Gotujemy aż mięso zacznie odchodzić od kości. Doprawiamy do smaku też świeżo zmielonym pieprzem.

Podajemy z makaronem posypanym drobno pokrojoną pietruszką.

Jeśli ktoś lubi można dodać maggi.