Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką
Mieso oczyszczamy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę, ziele, liście, czosnek, papryki, sól, pieprz i podsmażamy. Dodajemy pastę paprykową, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski lub kostkę. Warzywa wrzucamy do mięsa i przesmażamy 5 minut.
Dodajemy resztę przypraw. Wlewamy około 1,5 l wody i szklankę gęstego przecieru pomidorowego i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski lub kostkę. Warzywa wrzucamy do mięsa i przesmażamy 5 minut.
Dodajemy resztę przypraw. Wlewamy około 1,5 l wody i szklankę gęstego przecieru pomidorowego i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.