Rosotto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam,super obiadek;-)))))))

Rosotto

Składniki:

Rosotto

 

  • 300 g filetów z drobiu
  • 2 marchewki, 2 cebule
  • ½ selera, por, sól
  • 1 liść laurowy
  • tymianek, 250 g ryżu
  • 3 łyżki zielonego groszku
  • 3łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Rosotto
Warzywa obrać, 1 cebulę posiekać, a pozostałe warzywa zalać 1 l wody, dodać opłukane filety, liść laurowy i szczyptę tymianku. Gotować 30 minut na małym ogniu. Filety i marchewkę odcedzić, pokroić w kostkę, a wywar przecedzić i odparować do objętości 600 ml. Ryż opłukać, osączyć, zalać wywarem i gotować 20 minut. Posiekaną cebulę przesmażyć na maśle, dodać groszek, oczyszczoną, opłukaną i pokrojoną w kostkę paprykę i ryż. Wymieszać i włożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem. Piec 25 minut w temperaturze 200 st.C.

Tagi:

ryż