Sposób przygotowania:
Rostbef po tyrolsku
Rostbef umyć, osuszyć, zdjąć błonę. Pokroić w plastry. Lekko rozbić. Natrzeć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Obsmażyć na nim mięso z obu stron, na złoty kolor. Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Grzyby umyć. namoczyć w letniej wodzie i ugotować do miękkości. Pokroić w paseczki. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić obraną i pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę. Dodać grzyby, natkę pietruszki i obsmażone wcześniej mięso. Zalać śmietaną wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Całość dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. (W razie potrzeby podlać odrobiną wody). Doprawić solą i pieprzem do smaku.