Sposób przygotowania:
Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną paprykąEtap 1
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić i obrać.
Etap 2
Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Etap 3
Pieczoną paprykę, odsączony ser i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Do tego dodać posiekaną natkę pietruszki, suszone pomidory, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Etap 4
Przygotowany farsz rozłożyć na mięsie.
Etap 5
Zwinąć w ścisłą roladę, zabezpieczyć wykałaczkami.
Etap 6
Roladę kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z każdej strony przyprawą do mięs, polać octem balsamicznym. Mięso z każdej strony mocno zrumienić.
Etap 7
Do zrumienionego mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Etap 8
Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 godziny. Gotową roladę kroić w plastry.