Rosyjskie kołduny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Mięso i łój przepuścić przez maszynkę. Cebulę posiekać, przesmażyć na maśle...

Rosyjskie kołduny

Składniki:

Rosyjskie kołduny

 

  • ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki wody

 

  • farsz:
  • 35 dag polędwicy wołowej
  • 35 dag łoju nerkowego
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki bulionu

Sposób przygotowania:

Rosyjskie kołduny
Mięso i łój przepuścić przez maszynkę. Cebulę posiekać, przesmażyć na maśle. Dodać zmielony pieprz i ziele oraz majeranek, całość zalać bulionem, wymieszać. Ciasto wyrobić, cienko rozwałkować i wykrawać małą szklanką kółeczka. Nakładać farsz i formować kołduny na kształt uszek. Gotować w osolonej wodzie 10 minut. Podawać z rosołem, posypane pieprzem.