Sposób przygotowania:
Rozgrzewające naleśniki
1. Jajka zmiksować z mąką, natką pietruszki, szczyptą soli oraz cukru. Następnie smażyć duże, cienkie naleśniki na odrobinie oleju. 2. Warzywa oczyścić, umyć i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać doprawione do smaku solą i pieprzem mięso. Chwilę smażyć, aż mięso się zrumieni. Następnie dodać pokrojone pomidory wraz zalewą, doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Wlać gorący bulion. Dusić ok. 20 min na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać opłukany, odsączony groszek. Porcję farszu nakładać na naleśniki, zwijać w rulon. Ułożyć ciasno w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonym w kostkę lub startym serem. Piec ok. 10min w temp. 180st.