Rozgrzewający barszcz

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

dla tych którzy lubią smak i aromat imbiru na jesienne chłody

Rozgrzewający barszcz

Składniki:

Rozgrzewający barszcz

 

  • 4 duże buraki ćwikłowe,
  • jabłko kwaśne,
  • marchewka ,
  • pietruszka ,
  • seler naciowy [2 łodygi],
  • 5cm imbiru świeżego,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 2łyżki oleju i masła ,
  • sól
  • pieprz ,
  • torebka barszczu czerwonego instant[na intensywniejszy kolor],
  • łyżka soku z cytryny.

Sposób przygotowania:

Rozgrzewający barszcz
Masło z olejem rozgrzać w dużym garnku ,dodać jarzyny i jabłko.Dusić 10 minut na małym ogniu , wyjąć imbir ,zalać 2 litrami wody .Zagotować ,dodać łyżkę soku z cytryny ,gotować na małym ogniu pól godziny.Całość przecedzić przez sito ,dodać barszcz instant, przyprawić do smaku.Podawać w ogrzanych filiżankach z paluszkami.