Sposób przygotowania:
Rożki bananowe
Przygotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Z jaja, mleka, mąki pszennej i kukurydzianej oraz szczypty soli przygotuj ciasto naleśnikowe. Usmaż naleśniki na patelni przesmarowanej olejem (za pomocą pędzelka)- ja użyłam słonecznikowego z dodatkiem sezamowego. Obierz banany, połowę pokrój w plasterki, połowę na 4 części (do dekoracji.W woku rozgrzej masło z miodem i sezamem. Kiedy miód zacznie się lekko karmelizować dodaj sok z limonki, wymieszaj i obsmaż najpierw ćwiartki bananów, zdejmij ja na talerzyk, po czym wrzuć plasterki- przesmaż je przez chwilę aż sos miodowo-sezamowy oblepi je z wszystkich stron. Na końcu dodaj pokrojony (na 5cm) makaron, mieszając doprowadź do zagrzanie farszu. Naleśniki przekrój na połówki, zroluj w rożki po czym napełnij je farszem bananowym. Ułóż na talerzu, udekoruj ćwiartkami bananów i cynamonem (jeśli lubisz). Mapki lubią takie desery, bo wiedzą,że sezam, szczególnie czarny jest bardzo zdrowy!
Pyza
Natala1210
jaNina
zewa
IkaJ