makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Rożki z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne tortille, które podaje się na obiad

Rożki z indykiem

Składniki:

Rożki z indykiem

 

  • 4 tortille pełnoziarniste
  • 30 dag piersi z indyka
  • 1 łyżeczka chili
  • 1,5 łyżeczki soku wyciśniętego z cytryny
  • 3/4 puszki czerwonej fasoli
  • pół główki sałaty lodowej
  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • awokado
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rożki z indykiem
Owoc awokado przekroić na pół. Usunąć pestkę. Miąższ rozetrzeć widelcem i skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Rozsmarować na tortillach przyrządzonych według przepisu na opakowaniu. Po czym ułożyć na nich kawałki sałaty (wcześniej porwanej na kawałki, umytej i osuszonej). Na sałacie ułożyć mięso: umyć, osuszyć, pokroić w paski, usmażyć na oleju oprószone solą, pieprzem i chili. Po czym na mięsie ułożyć odsączoną z zalewy fasolę. Ukształtować rulony.