Sposób przygotowania:
Rożki z warzywami i kiełbasą
Przygotować warzywa,które po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić, czosnek natomiast po obraniu przecisnąć przez praskę, następnie podsmażyć na odrobinie oleju do zeszklenia.
Do podsmażonej cebuli dodać wcześniej przygotowane warzywa i podsmażać razem około 8 - 10 minut. Na samym końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i ogórek zielony. Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby.
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować nie za grubo, pokroić w nie za duże kwadraty.
Na każdym kwadracie ułożyć porcję farszu polać ketchupem i zlepiać rożki tak jak pierogi.
Smażyć w głębokim oleju (pamiętajmy, że olej ma być mocno rozgrzany).
Smażyć mocno rumiany kolor.
Podać z ketchupem.
Do podsmażonej cebuli dodać wcześniej przygotowane warzywa i podsmażać razem około 8 - 10 minut. Na samym końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i ogórek zielony. Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby.
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować nie za grubo, pokroić w nie za duże kwadraty.
Na każdym kwadracie ułożyć porcję farszu polać ketchupem i zlepiać rożki tak jak pierogi.
Smażyć w głębokim oleju (pamiętajmy, że olej ma być mocno rozgrzany).
Smażyć mocno rumiany kolor.
Podać z ketchupem.