BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Rożki z warzywami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzisiejsze rożki są smacznym posiłkiem na pyszne i sycące śniadanko. Rożki można przygotować z różnym farszem. Ja przygotowałam z farszem z warzyw i kiełbasy. Były pyszne i szybko zniknęły ze stołu.

Rożki z warzywami i kiełbasą Więcej zdjęć (11)

Składniki:

Rożki z warzywami i kiełbasą

 

 

  • Dodatkowo;
  • ketchup pikantny 250 g,
  • olej rzepakowy do smażenia 1,5 litra,

Sposób przygotowania:

Rożki z warzywami i kiełbasą
Przygotować warzywa,które po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić, czosnek natomiast po obraniu przecisnąć przez praskę, następnie podsmażyć na odrobinie oleju do zeszklenia.

Do podsmażonej cebuli dodać wcześniej przygotowane warzywa i podsmażać razem około 8 - 10 minut. Na samym końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i ogórek zielony. Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby.

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować nie za grubo, pokroić w nie za duże kwadraty.

Na każdym kwadracie ułożyć porcję farszu polać ketchupem i zlepiać rożki tak jak pierogi.

Smażyć w głębokim oleju (pamiętajmy, że olej ma być mocno rozgrzany).

Smażyć mocno rumiany kolor.

Podać z ketchupem.
Rożki z warzywami i kiełbasą
Warzywa przygotować oczyścić a następnie pokroić w kostkę
Rożki z warzywami i kiełbasą
Podsmażyć cebulę i czosnek do zeszklenia ,dodać paprykę
Rożki z warzywami i kiełbasą
Dodać pokrojone parówki w półplasterki i podsmażać dalej
Rożki z warzywami i kiełbasą
Pod koniec smażenia dodać pokrojony ogórek i cukinię
Rożki z warzywami i kiełbasą
Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać
Rożki z warzywami i kiełbasą
Z podanych składników zagnieść ciasto
Rożki z warzywami i kiełbasą
Ciasto rozwałkować i pokroić na nieduże kwadraty na każdym nałożyć farsz polać ketchupem
Rożki z warzywami i kiełbasą
Zlepiać tak jak pierogi
Rożki z warzywami i kiełbasą
Smażyć w gorącym oleju
Rożki z warzywami i kiełbasą
Podawać z ketchupem