agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Rozkosz smaku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delicja - wyśmienite ciasto

Rozkosz smaku

Składniki:

Rozkosz smaku

 

Sposób przygotowania:

Rozkosz smaku
Przygotować wszystkie niezbędne składniki na ciasto. Jaja sparzyć wrzącą wodą aby zniwelować drobnoustroje chorobotwórcze. Mąkę przesiać na drobnym sicie. Żółtka oddzielić od białek. Białka same ubić ze szczyptą soli na sztywną i błyszczącą pianę. Następnie dodać cukier kryształ i żółtka. Na koniec dodać obie mąki przesiane wraz z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Piec w temperaturze około 180- 190 stopni C przez 40-50 minut. Nie wyjmować biszkopta z gorącego piekarnika, tylko lekko uchylić piekarnik i przestudzić ciasto. Krem karpatka lub inny ulubiony krem ugotować według przepisu podanego na opakowaniu i ostudzić krem w kąpieli wodnej. Margarynę z temperatury pokojowej utrzeć do białości i dodawać ostudzony krem karpatka cały czas ucierając do jednolitej konsystencji. Masę chłodną wyłożyć na biszkopt. Na masie ułożyć delicje czekoladą do dołu i przygotować gotowe polewę ciemną czekoladową, według przepisu podanego na opakowaniu. Polać w sposób dowolny po biszkoptach, robiąc finezyjnewzory.

Tagi:

jajko jajka