Sposób przygotowania:
Różnobarwne, zimowe leczo
Do dużego, płaskiego garnka dajemy oliwę. Cebulę kroimy w plastry i wrzucamy na rozgrzany olej do zeszkliwienia. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy skrojone w kostkę papryki, cukinię (obraną ze skórki) oraz pomidora (sparzonego i również obranego wcześniej ze skórki). Solimy lekko. Dusimy wszystko na małym ogniu przez około pół godziny, lekko podlewając przegotowaną wodą. Po tym czasie doprawiamy pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym, lubczykiem. Minutę jeszcze dusimy. Dodajemy pokrojone w kostki parówki, około trzech płaskich łyżek ketchupu i dusimy jeszcze pół minuty. Na koniec posypujemy zieloną pietruszką. Smacznego!
-Natka-
Sathi
A polecam, naprawdę łatwo i szybko można je przygotować - a jest całkiem smaczne. :) Przynajmniej u nas znika w trymiga w całości! :)