iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

Składniki:

Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą
Cebulę czerwona obieramy z łupiny i kroimy w piórka. Dusimy ją na 2 łyżkach wody. Kiedy lekko zmięknie dodajemy sól, pieprz, tymianek i wyciśnięty czosnek. Dusimy jeszcze chwilę. Jeżeli trzeba dodajemy jeszcze odrobinę wody. Następnie dodajemy miód mieszamy i przełamujemy smak octem balsamicznym - jeszcze chwilę dusimy. Rybę myjemy osuszamy doprawiamy solą i pieprzem pieczemy w piekarniku ok 20 min. Rybę podajemy z cebulą.