Sposób przygotowania:
Różyczki jabłkowo-śliwkowe
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st.C.
Owoce myjemy (nie obieramy jabłek!). Jabłka kroimy na cieniutkie plastry, podobnie robimy ze śliwkami. Owoce układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy cynamonem, wstawiamy na 5-7 minut do piekarnika.
Ciasto rozwałkowujemy, kroimy wzdłuż na 3 paski, a następnie każdy pasek poprzecznie na pół. Na każdym kawałku ciasta układamy owoce tak, aby dachówkowato nachodziły na siebie. Dół ciasta wywijamy ku górze, nakrywając dolną połowę owoców. Zwijamy każdy kawałek ciasta w różyczkę. Różyczki przekładamy do formy na muffinki. Pieczemy ok.30 minut.
Przed podaniem różyczki posypujemy cukrem pudrem.
Owoce myjemy (nie obieramy jabłek!). Jabłka kroimy na cieniutkie plastry, podobnie robimy ze śliwkami. Owoce układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy cynamonem, wstawiamy na 5-7 minut do piekarnika.
Ciasto rozwałkowujemy, kroimy wzdłuż na 3 paski, a następnie każdy pasek poprzecznie na pół. Na każdym kawałku ciasta układamy owoce tak, aby dachówkowato nachodziły na siebie. Dół ciasta wywijamy ku górze, nakrywając dolną połowę owoców. Zwijamy każdy kawałek ciasta w różyczkę. Różyczki przekładamy do formy na muffinki. Pieczemy ok.30 minut.
Przed podaniem różyczki posypujemy cukrem pudrem.