madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Rukola z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny orzechowy posmak oraz słodycz granatu.

Rukola z serem pleśniowym

Składniki:

Rukola z serem pleśniowym

 

  • 1/2 opakowania rukoli
  • 1/2 granatu
  • 150 gram sera pleśniowego
  • 2 łyżki łuskanego słonecznika
  • 1 cebula szalotka
  • 1 limonka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Rukola z serem pleśniowym
Rukolę umyć i osuszyć. Do miski z rukolą dodać obraną i drobnopokrojoną cebulę oraz ser pleśniowy. W kubeczku wymieszać oliwę z oliwek, sok wyciśnięty z limonki, ocet jabłkowy, musztardę oraz miód. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatę polać przygotowanym sosem, a po ułożeniu na talerzach posypać słonecznikiem.

Tagi:

sery ser rukola