beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Ruloniki mięsne na musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Ruloniki mięsne na musztardzie

Składniki:

Ruloniki mięsne na musztardzie

 

  • 4  cienko pokrojone kotlety z  szynki wieprzowej,
  • 3  kiszone ogórki,
  • 10 dag startego sera żółtego,
  • 40 dag wędzonego boczku,
  • musztarda, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ruloniki mięsne na musztardzie
Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie paski, przyprawić solą i  pieprzem. Ogórki kiszone i  boczek wędzony pokroić w  kosteczkę, dodać dwie łyżeczki musztardy, doprawić pieprzem i  solą, wymieszać, po czym rozłożyć porcjami na każdy kotlet, posypać serem żółtym, zawinąć w  ruloniki i  położyć na rozgrzany tłuszcz na patelni. Po podsmażeniu dolać odrobinę wody i  poddusić na ogniu aż do zmiękczenia.