Sposób przygotowania:
Rulony ziemniaczane nadziewane
Przygotować placki ziemniaczane. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać mąkę, jaja, przyprawić solą i pieprzem, a następnie na rozgrzanym oleju smażyć duże placki. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w drobną kostkę. Wysmażyć na odrobinie oleju, tak aby woda z pieczarek odparowała. Przyprawić solą, pieprzem, odstawić, aby wystygło. Ser zetrzeć (10 dag zostawić na później) i dodać do wysmażonych pieczarek i cebuli, wymieszać. Na placki nakładać gotowe nadzienie pieczarkowo-serowe i zawijać w rulony. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać w nim rulony. Na koniec posypać wszystko resztą sera żółtego. Zapiekać około 30 minut w temperatutrze 180°C.
Tomo
karita
Trzeba spróbować. Piąteczka!