jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Rulony ziemniaczane nadziewane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Placki ziemniaczane z nadzieniem z pieczarek, sera żółtego i cebuli, zapiekane pod wiórkami sera żółtego:)

Rulony ziemniaczane nadziewane

Składniki:

Rulony ziemniaczane nadziewane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rulony ziemniaczane nadziewane
Przygotować placki ziemniaczane. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać mąkę, jaja, przyprawić solą i pieprzem, a następnie na rozgrzanym oleju smażyć duże placki. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w drobną kostkę. Wysmażyć na odrobinie oleju, tak aby woda z pieczarek odparowała. Przyprawić solą, pieprzem, odstawić, aby wystygło. Ser zetrzeć (10 dag zostawić na później) i dodać do wysmażonych pieczarek i cebuli, wymieszać. Na placki nakładać gotowe nadzienie pieczarkowo-serowe i zawijać w rulony. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać w nim rulony. Na koniec posypać wszystko resztą sera żółtego. Zapiekać około 30 minut w temperatutrze 180°C.