Sposób przygotowania:
Rumiane łazanki
Kapustę zalewamy wodą, odciskamy ,czynność powtarzamy i kaupstę zalewamy wodą,dodajemy listki laurowe,ziele,łyżeczkę soli i gotujemy ok. 40 min aż kapusta będzie miękka. W tym czasie cebulkę drobno siekamy i rumienimy na dużej,głębokiej patelni, następnie dodajemy obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki,dodajemy 2 łyżki masła i dusimy całość pod przykryciem do miękkości pieczarek. Kiełbasę kroimy w półplasterki i wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Jak się delikatnie zrumieni odstawiamy patelnię z ognia i czekamy aż gotowa będzie kaputa. Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu,następnie wraz z kapustą dodajemy go na patelnię. Całość podsmażamy na średnim ,dodajemy vegetę,paprykę słodką (ok. 3 łyżeczki)i ostrą (pół łyżeczki), odrobinę pieprzu. Całość podsmażamy kilkanaście minut aż wszystkie składniki zaczną się podpiekać. Makaron powinien lekko zbrązowieć i być delikatnie chrupiący. Smacznego :)