ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Rumiane łazanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiące łazanki z patelni z papryką

Rumiane łazanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rumiane łazanki

 

Sposób przygotowania:

Rumiane łazanki
Kapustę zalewamy wodą, odciskamy ,czynność powtarzamy i kaupstę zalewamy wodą,dodajemy listki laurowe,ziele,łyżeczkę soli i gotujemy ok. 40 min aż kapusta będzie miękka. W tym czasie cebulkę drobno siekamy i rumienimy na dużej,głębokiej patelni, następnie dodajemy obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki,dodajemy 2 łyżki masła i dusimy całość pod przykryciem do miękkości pieczarek. Kiełbasę kroimy w półplasterki i wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Jak się delikatnie zrumieni odstawiamy patelnię z ognia i czekamy aż gotowa będzie kaputa. Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu,następnie wraz z kapustą dodajemy go na patelnię. Całość podsmażamy na średnim ,dodajemy vegetę,paprykę słodką (ok. 3 łyżeczki)i ostrą (pół łyżeczki), odrobinę pieprzu. Całość podsmażamy kilkanaście minut aż wszystkie składniki zaczną się podpiekać. Makaron powinien lekko zbrązowieć i być delikatnie chrupiący. Smacznego :)
Rumiane łazanki
Kapuste gotujemy z listkiem laurowym i zielem
Rumiane łazanki
podsmażamy pieczareczki i cebulkę do miękkości
Rumiane łazanki
następnie dodajemy ugotowany makaron i kapustę
Rumiane łazanki
podsmażamy całość na chrupko i doprawiamy