Sposób przygotowania:
Rumowe babeczki z borówkami
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Posiekać z masłem i pozostałymi składnikami, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut, ostudzić. 2 szklanki borówek wsypać do garnka, dodać cukier, zagotować. Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, połączyć z borówkami, zmiksować, napełnić upieczone babeczki, resztę przestudzić. Śmietankę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubić, połączyć z pozostałym musem z borówek. Śmietanę włożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć na mus w babeczkach, ozdobić pozostałymi borówkami, schłodzić.
marietta