Sposób przygotowania:
Rurki w cieście francuskim
Umyte grzyby namoczyć (1-2 godz.), w wodzie, później ugotować i pokroić w paski, wywar odparować, tak aby zostały 3-4 łyżki.
Obrane marchewki, cebulę i łodygi selera pokroić. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dołożyć marchewkę seler i smażyć, mieszając, kilka minut, po czym dodać wołowinę grzyby i liść laurowy. Po chwili zalać wywarem z grzybów i sokiem pomidorowym, dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 30 minut, wrzucić pokrojone w plasterki wątróbki i dusić jeszcze 10-15 minut; pod koniec doprawić solą i pieprzem, a liść laurowy wyjąć.
Ugotowany makaron ugotować, wymieszać z sosem i parmezanem. Ciasto francuskie rozwałkować, polową wyłożyć blachę, przykryć makaronem i pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika (180stC) na 40 minut.
Obrane marchewki, cebulę i łodygi selera pokroić. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dołożyć marchewkę seler i smażyć, mieszając, kilka minut, po czym dodać wołowinę grzyby i liść laurowy. Po chwili zalać wywarem z grzybów i sokiem pomidorowym, dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 30 minut, wrzucić pokrojone w plasterki wątróbki i dusić jeszcze 10-15 minut; pod koniec doprawić solą i pieprzem, a liść laurowy wyjąć.
Ugotowany makaron ugotować, wymieszać z sosem i parmezanem. Ciasto francuskie rozwałkować, polową wyłożyć blachę, przykryć makaronem i pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika (180stC) na 40 minut.