Sposób przygotowania:
Rurki z kremem Black & White
Rurki: Na stolnicy wysypujemy mąkę, dodajemy masło i dosć długo dokładnie siekamy aż masło dokładnie sie rozdrobni, następnie dodajemy szczyptę soli, wlewamy śmietanę i zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z osobna dość cienko wałkujemy i kroimy w cienkie (ok. 1,5cm) długie paski. Foremki na rurki należy nasmarować margaryną i nawijamy na nie ciasto. Foremki układamy na blaszce wyłożonej papierem śniadaniowym posmarowanym margaryną. Pieczemy 15 minut w temp 180*. Foremki wyjmujemy z rurek, które odkładamy do wystudzenia. Mi wyszło 55 sztuk, natomiast moja siostra z tej samej porcji ciasta na tych samych foremkach zrobiła ponad 70 :) Wszystko zależy jak cienko się je rozwałkuje. Masa White: Do garnka wsypujemy cukry, mąkę, wbijamy żółtka i stopniowo dolewamy mleko - energicznie mieszamy by nie powstały grudki. Całość nastawiamy na gaz i ciągle mieszając gotujemy gęsty budyń - odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Miękkie masło miksujemy tak dlugo by było puszyste, następnie stopniowo dodajemy budyń. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno śmietanę i delikatnie miksujemy na najmniejszych obrotach. Masę budyniową nakładamy do rurek. Na koniec posypujemy je cukrem pudrem. Masa Black: Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem (wedle uznania) oraz kakao. Następnie dodajemy ubitą na sztywno śmietankę i mieszamy. Kremem napełniamy rurki. Gotowe rurki, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. UWAGA!! Znikają z prędkością światła! :)