Sposób przygotowania:
Rurki z kurczakiem
Makaron ugotować. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej. Włożyć kurczaka, szybko obsmażyć na silnym ogniu. Oprószyć solą i pieprzem, wyjąć na talerzyk. Na ten sam tłuszcz wyłożyć cebulę i paprykę, przykryć i dusić 5 minut na małym ogniu. Oregano opłukać, grubo posiekać. Dodać do podsmażonych warzyw razem z pomidorami, zagotować, obficie doprawić solą, pieprzem i papryką. Gotowy sos połączyć z kurczakiem i makaronem. Makaron przełożyć do żaroodpornej formy, wierzch posypać startym serem zapiekać 30 minut w temp 200*C.