Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Rurki z pomidorami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Makaron rurki z cebulą, czosnkiem, pomidorami w zalewie pomidorowej i podsmażonymi pieczarkami. Proste, szybkie i smaczne.

Rurki z pomidorami i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z pomidorami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rurki z pomidorami i pieczarkami
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Olej rozgrzać na patelni, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać je do cebuli z czosnkiem, smażyć, aż płyn odparuje. Do grzybów dodać pomidory razem z zalewą (jak są w całości, to je najpierw pokroić), bazylię i wszystkie przyprawy. Wymieszać, smażyć dalej, aż połowa płynu odparuje. Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Na koniec dodać starty na tarce o drobnych oczkach ser, ponownie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli i pieprzu.
Rurki z pomidorami i pieczarkami
Ugotowany w osolonej wodzie i odcedzony makaron.
Rurki z pomidorami i pieczarkami
Starte na tarce pieczarki dodane do cebuli z czosnkiem.
Rurki z pomidorami i pieczarkami
Pomidory dodane razem z zalewą i przyprawami do grzybów.
Rurki z pomidorami i pieczarkami
Starty ser dodany do makaronu z pomidorami i grzybami.