Sposób przygotowania:
Ruski tort naleśnikowy
Składniki na naleśniki miksuję i dzielę na dwie równe części. Do jednej dodaje szpinak do drugiej koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszam. Smażę na patelni nalesniki.
Twaróg i ziemniaki przeciskam przez praskę. Cebulę kroję w drobna kosteczkę i szklę na patelni, na odrobinie oleju.Zieleninę drobno siekam. W misce mieszam twaróg, ziemniaki, cebulę , jogurt naturalny i zioła. Mocno doprawiam do smaku solą i pieprzem. Naleśniki smaruję na zmianę masą twarogową. Ostatni naleśnik smaruje łyżką oleju by się nie spiekł i wstawiam do piekarnika na około 20 minut.
Pod koniec pieczenia można posypać płatkami migdałowymi. Polecam z sosem czosnkowo ziołowym i surówką. Wspaniały i kolorowy pomysł na bezmięsny obiad.
Twaróg i ziemniaki przeciskam przez praskę. Cebulę kroję w drobna kosteczkę i szklę na patelni, na odrobinie oleju.Zieleninę drobno siekam. W misce mieszam twaróg, ziemniaki, cebulę , jogurt naturalny i zioła. Mocno doprawiam do smaku solą i pieprzem. Naleśniki smaruję na zmianę masą twarogową. Ostatni naleśnik smaruje łyżką oleju by się nie spiekł i wstawiam do piekarnika na około 20 minut.
Pod koniec pieczenia można posypać płatkami migdałowymi. Polecam z sosem czosnkowo ziołowym i surówką. Wspaniały i kolorowy pomysł na bezmięsny obiad.
misia5
BĄBELEK85
Dziękuję i polecam wypróbować, bardzo smaczny
:)