eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ruskie kotlety Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Innowacja kulinarna - kotlety z farszu do ruskich pierogów, pycha!

Ruskie kotlety Eli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ruskie kotlety Eli

 

Sposób przygotowania:

Ruskie kotlety Eli
Obrane i umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.Zimne ziemniaki i ser biały przecisnąć przez praskę.Cebule pokroić w grubszą kostkę.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni roztopić smalec,dodać boczek i smażyć chwilę.Do boczku dodać cebulę,dalej smażyć,aż cebula i boczek się zrumienią i dodać do ziemniaków z serem.Do masy dodać jajka,mąkę ziemniaczaną,ewentualnie trochę bułki tartej,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron.Smacznego!Kotlety można podawać z różnymi sosami lub surówkami.
Ruskie kotlety Eli
Etap 1