Sposób przygotowania:
Ruskie pierogi
Z mąki, jajka, wody i soli musimy zagnieść ciasto, Powinno być dość pulchne.
Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę i dodajemy biały ser. Cebulę smażymy na złoty kolor i również dodajemy do farszu. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ciasto trzeba rozwałkować (ok 2-3 mm) i wykroić szklanką krążki. Następnie na krążki nakładamy wcześniej przygotowany farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi ciasta.
Pierogi wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Ja dodaję jeszcze odrobinkę oleju, żeby się nie posklejały. Gotujemy aż pierogi swobodnie wypłyną na wierzch.
Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę i dodajemy biały ser. Cebulę smażymy na złoty kolor i również dodajemy do farszu. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ciasto trzeba rozwałkować (ok 2-3 mm) i wykroić szklanką krążki. Następnie na krążki nakładamy wcześniej przygotowany farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi ciasta.
Pierogi wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Ja dodaję jeszcze odrobinkę oleju, żeby się nie posklejały. Gotujemy aż pierogi swobodnie wypłyną na wierzch.