Sposób przygotowania:
Ruskie po polsku
Przygotowujemy farsz: drobno pokrojoną cebulkę podsmażamy na maśle. Dodajemy do ugotowanych ziemniaków. Całość dusimy tłuczkiem lub przeciskamy przez praskę. Z w/w składników wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy krążki, nadziewamy farszem i zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od momentu wypłynięcia. Podajemy polane masełkiem i cebulką.
![Ruskie po polsku Ruskie po polsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ruskie-po-polsku-317050.jpg)
![Ruskie po polsku Ruskie po polsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ruskie-po-polsku-317051.jpg)
![Ruskie po polsku Ruskie po polsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ruskie-po-polsku-317052.jpg)
![Ruskie po polsku Ruskie po polsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ruskie-po-polsku-317053.jpg)