lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Domowe ruskie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre ruskie pierogi na obiad.

Domowe ruskie pierogi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe ruskie pierogi

 

  • Ciasto:

 

  • 70 dag mąki
  • 1/2 szklanki ciepłej wody
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • sól

 

  • Farsz:

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe ruskie pierogi
Ciasto: Do mąki wlać 1/2 szklanki ciepłej, przegotowanej wody. Dodać do tego szczyptę soli, olej oraz wbić 2 całe jajka. Całość bardzo dobrze wymieszać i wyrobić ciasto.Farsz: Cebule obrać, polać zimną wodą, aby nie szczypała w oczy. Cebulę pokroić w drobną kostkę. 30 dag mięsa dokładnie zmielić. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Następnie ugotowane ziemniaki zmielić. Zmielone ziemniaki, zmielone mięso oraz pokrojone w drobną kostkę cebule wymieszać razem i zmielony ser biały. Całość doprawić do smaku solą i większą ilością pieprzu.W cieście wycinać szklanką koła. Następnie do wyciętego ciasta powkładać po trochę farszu i zwinąć w pierogi. Pierogi ruskie gotować w lekko posolonej wodzie, aż do czasu kiedy wypłyną na wierzch wody.Podane na talerzu pierogi ruskie polać roztopionym maśle z podsmażoną cebulą, która wcześniej została obrana i pokrojona w drobną kostkę.
Domowe ruskie pierogi
Pierwszy etap to podsmażanie na roztopionym tłuszczu pokrojonej w kostkę cebuli oraz mięsa.
Domowe ruskie pierogi
Wymieszanie wszystkich składników na farsz na ruskie pierogi.
Domowe ruskie pierogi
Sklejone pierogi ruskie gotowe do gotowania lub do zamrożenia.