joan851

joan851

Kucharz
[Przepisów: 20]

Ruskie zasmażane z sosem tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zrobiłam to danie gdy zostały mi pierogi z obiadu. Pierożki mają rewelacyjny smak!

Ruskie zasmażane z sosem tatarskim

Składniki:

Ruskie zasmażane z sosem tatarskim

 

  • Ciasto:
  • 1 kg mąki wrocławskiej
  • 3-4 ugotowane ziemiaki
  • letnia woda
  • Farsz:
  • 0,5 kg sera białego
  • 1 kg ziemiaków
  • 3 cebule
  • olej
  • sól, pieprz
  • Sos:
  • słoiczek majonezu
  • 6 ogórków konserwowych
  • słoiczek 250 ml grzybków marynowanych/ pieczarek
  • 2-3 cebule
  • jabłko
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Ruskie zasmażane z sosem tatarskim
Mąkę wyrobić z ugotowanymi ziemiakami i wodą, rozwałkować i wycinać kółka szklanką. Ser wyrobić z ugotowanymi ziemiakami i cebulką podsmażoną ( drobna kostka), doprawić pieprzem i solą. Ulepić pierogi i ugotować, zostawić do wystygnięcia. Zrobić sos tatarski z drobno pokrojonych ogórków, cebulki, grzybków, startego jabłka i majonezu. W rondelku lub frytkownicy rozgrzać olej i wrzucać na niego pierogi aż zrobią się lekko brązowe, podawać z sosem tatarskim.