Ryba duszona z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Rybe pokroić na kawałki. Jabłka obrane ze skorki i oczyszczone z gniazdek nasiennych

Ryba duszona z jabłkami

Składniki:

Ryba duszona z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Ryba duszona z jabłkami
Rybe pokroić na kawałki. Jabłka obrane ze skorki i oczyszczone z gniazdek nasiennych pokroić na części. Cebule posztakować. N abrytfannę posmarowaną tłuszczem położyć warstwami przygotowane produkty, zalać niewielką ilością wywaru rybnego lub wody i dusić aż ości będą miękkie. Następnie rybe przełożyć na  talerz a jabłka i cebulę zetrzeć. Dodać sól, pieprz oraz śmietanę i doprowadzic do wrzenia. Przed podaniem rybę polac sosem powstałym w trakcie gotowania.