Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Ryba marynowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybę oczyścić, opłukać , zdjąć skórę, podzielić na dzwonka . Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Ryba marynowana

Składniki:

Ryba marynowana

 

  • 50 dag świeżej ryby dorsz
  • 2-3 łyżki oleju do smażanie
  • Zaprawa: 1 szklanka wody
  • 3-4 łyżki octu (3%)
  • 1 duża cebula
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • Kawałek selera
  • 1 liść laurowy
  • 3-4 ziarenka pieprzu
  • Szczypta soli Cukru

 

Sposób przygotowania:

Ryba marynowana
Rybę oczyścić, opłukać , zdjąć skórę, podzielić na dzwonka . Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wodę zagotować z solą, cukrem , przyprawami i pokrojonym w krążki warzywami. Dolać ocet. Usmażoną rybę układać w słoiki warstwami na przemian z cebulą (pokrojoną w piórka) Zalać marynata. Wstawić do lodówki. Jest doskonałym posiłkiem w wieczór wigilijny oraz w piątkowe obiady. Smacznego!

Tagi:

ryba ryby