iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Ryba mocno czosnkowa

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Bardzo dobra ryba czosnkowo-cytrynowa

Ryba mocno czosnkowa

Składniki:

Ryba mocno czosnkowa

 

 

  • 2 filety ryby (po 200g)
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki(drobno pokrojonej)
  • 1 cytryna (sok)
  • mąka
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • vegeta
  • 3 łyżki oleju
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba mocno czosnkowa
Przygotować sos wcześniej: Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki dodać pietruszkę, sok z cytryny, majeranek, olej(3 lyzki). Wymieszać i odstawić na ok. 20 min. Następnie tym sosem należy dokładnie wysmarować filety z ryby i odstawić na jakieś 40 min. Po tym czasie wlewamy olej na patelnie i rozgrzewamy, filety sypiemy vegetą i pieprzem. Posypujemy dokładnie mąką i rumienimy na oleju. Można podawać z ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej.

Tagi:

ryba ryby