Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna ryba w zalewie z warzywami

Ryba po grecku

Składniki:

Ryba po grecku

 

  • 1 kg ryby (np. mintaj)
  • 2-3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 cebule
  • 4 łyzki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 liscie laurowe
  • Szczypta soli
  • 2 jajka
  • Pół szklanki bułki tartej
  • Olej do smażenia
  • 1 łyzka cukru
  • 0,5 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Rybę solimy i obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na oleju. Warzywa obieramy. Pietruszke i marchew trzemy na grubej tarce lub kroimy na zapałke. Cebulę na cienkie pasterki. Warzywa dusimy z2 łyzkami oleju i liśćmi laurowymi. Wode zagotowujmey z cukrem i przecierem. Łaczymy z warzywami. Gdy wszystko będzie zimne rybę układamy na talerzu i polewamy sosem.