Sposób przygotowania:
ryba po grecku
Rozmrożoną rybę przyprawić solą i pieprzem, opanierować w jajku i bułce, smażyć na złoty kolor. Warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju aż się zeszkli, wrzucić warzywa, przyprawić solą, pieprzem, dodać 3 ziarenka ziela i 1 listek laurowy,podlać odrobiną wody i dusić na wolnym ogniu aż warzywa zmiękną. Mieszać od czasu do czasu pilnując by warzywa nie przywarły do dna garnka. Na koniec dodać ketchup-nie za dużo, tak by potrawa miała lekko pomidorowy smak. Układać w misce warstwami, 1 warstwa ryb, 1 warstwa jeszcze gorących warzyw, aż do wyczerpania produktów. Odstawić na bok, by potrawa się "przegryzła":) Smacznego!