ankaxxx91

ankaxxx91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 89]

Ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba może być podana do obiadu

Ryba po grecku

Składniki:

Ryba po grecku

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Jarzyny umyć, zetrzeć na dużych oczkach, włożyć do dużego rondla z mocno rozgrzanym olejem, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać liście laurowe, cukier, sól i dusić na wolnym ogniu ok 15 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, 3 łyżki wody i gotować następne 20 minut. Przyprawić sokiem z cytryny i mieloną papryką. Rybę pokroić w dzwonka, włożyć do rondla z jarzynami, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu do miękkości, przełożyć na półmisek, przykryć jarzynami, polać sosem i ostudzić. Podawać na zimno.