Sposób przygotowania:
Ryba po greckuPokrojoną w plasterki cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy startą marchewkę i startego selera (selera można ewentualnie pominąć) i całość podsmażamy. Doprawiamy do smaku paprykami (ostrą i słodką), pieprzem, majerankiem i wegetą (lub solą). Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy, aż warzywa zmiękną. *** Rybę doprawiamy przyprawą do ryb. Jeśli jest mrożona, to oczywiście wcześniej ją rozmrażamy i dokładnie osuszamy. Jajka, mleko, sól i pieprz roztrzepujemy razem, tworząc panierkę. Panierujemy rybę w tej mieszaninie, a potem w bułce tartej i smażymy z obu stron na oleju. *** Rybę układamy na półmisku i przykrywamy dekoracyjnie cebulowo-marchewkowym "farszem".
Poznaj nietypowy pomysł na rybę po grecku >>>
Ania1982