lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ryba po grecku laluni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W smaku rewelacją i w wyglądzie też ładnie prezentuje się

Ryba po grecku laluni

Składniki:

Ryba po grecku laluni

 

  • 500 g filetów rybnych z mintaja ,

 

  • pół selera, 2 marchewki,

 

  • 1 pietruszka,

 

  • 1 cebula,

 

  • koncentrat pomidorowy, 150 gram

 

 

  • natka pietruszki,

 

 

 

 

  • cukier,1 łyżka

 

 

  • ziele angielskie 3

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku laluni
1-Filety obtoczyłam w mące i podsmażyłam na patelni. 2- Polewamy rybę sokiem z cytryny. 3-Warzywa obrałam, umyłam i z tarłam na tarce na grubo. 4-Cebulę pokroiłam na drobno i zeszkliłam ją na patelni. 5-Następnie wrzuciłam na patelnię starte warzywa, około dziesięciu łyżeczek koncentratu pomidorowego, liść laurowy, ziele angielskie, sól pieprz i cukier. 6-Do wszystkiego dolałam odrobinę wody i dusiłam przez około 30 minut.7-W salaterce układałam warstwami rybę i sos z warzywami i dodałam soku z cytryny. 8- Udekorowałam pietruszka natką :)