sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Ryba po grecku wg sylwioslawy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jedno z moich ulubionych dań.

Ryba po grecku wg sylwioslawy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba po grecku wg sylwioslawy

 

  • składniki:
  • 2 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 1 por
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 500 g białej ryby
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku wg sylwioslawy
Rybę rozmrażamy i dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Kroimy na kawałki, solimy i odstawiamy. Obtaczamy w jajku i mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Warzywa dokładnie myjemy bądź obieramy. Ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy. Jak się zarumieni dodajemy warzywa, ziele angielskie i liść laurowy. Dusimy aż będą miękkie podlewając wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Całość doprawiamy do smaku. Gorące warzywa podajemy z usmażoną rybą. Smacznego
Ryba po grecku wg sylwioslawy
Warzywa dokładnie myjemy bądź obieramy. Ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Ryba po grecku wg sylwioslawy
Dusimy aż będą miękkie podlewając wodą.
Ryba po grecku wg sylwioslawy
Kroimy na kawałki, solimy i odstawiamy. Obtaczamy w jajku i mące
Ryba po grecku wg sylwioslawy
Ryby smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor